Panică printre studenți – a scăzut numărul apartamentelor de închiriat

fidelia-casa-iasi-Panică-printre-studenți---a-scăzut-numărul-apartamentelor-de-închiriatOferta de apartamente și garsoniere disponibile la închiriere în marile centre universitare este în scădere. În ultimele luni, numărul unităților disponibile spre închiriere în București, Cluj, Timișoara, Brașov și Iași a scăzut cu 20 de procente, arată o analiză realizată de portalul de real-estate imobiliare.ro. Reprezentanţii portalului pun evoluţia pe seama stabilizării pieţei achiziţiilor şi a reluării tendinţei ascendente a preţurilor. Cu alte cuvinte, încurajați de prețurile în creștere, proprietarii și-au scos apartamentele la vânzare în loc să se mulțumească cu banii obținuți din chirii.

La Iași oferta a scăzut cu de 21%

Față de perioada similară a anului trecut, în Iaşi numărul anunţurilor noi de închiriere a scăzut cu 21%, de la 1.032 la 814 proprietăţi. Din oferta apărută pe piaţa ieşeană în august, 24% era reprezentată de garsoniere (faţă de 26% în 2014), 44% constă în apartamente cu două camere (în scădere de la 49%), în vreme ce locuinţele cu trei camere deţineau o cotă de 20% din total (faţă de 23%). A crescut însă semnificativ ponderea unităţilor locative cu patru camere: de la 2% la 12%.

Cele mai bune oferte pentru închiriere de la FideliaCasa

Chiar dacă pe piață există o scădere semnificativă a unităților oferite spre închiriere, la FideliaCasa găsiți în continuare cea mai bogată ofertă din Iași de garsoniere și apartamente de închiriat. În portofoliul celei mai mari companii imobiliare din Iași găsiți peste 150 de proprietăți care își așteaptă chiriașii. La Fidelia, prețurile sunt, de asemenea, cele mai bune din Iași, o garsonieră putând fi închiriată cu puțin peste 150 euro, în timp ce un apartament cu două camere se găsește și la sume sub 200 euro lunar.