Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrân, Galata și Dacia

Când vine vorba despre zonele Alexandru cel Bun, Mircea cel Bătrân, Galata și Dacia, noi, consilierii imobiliari care le reprezentăm, nu putem să vorbim decât de bine și vom aduce și argumente, cuvintelor frumoase care vor descrie aceste cartiere.

Vom începe prin a vă spune că aici locuiesc 75000 de oameni și că sunt 24000 de apartamente, începând de la garsoniere și până la apartamente cu 4 camere, cu diverse tipuri de conforturi: decomandate, semidecomandate și nedecomandate.

Vorbind despre detaliile tehnice, veți afla că blocurile din Alexandru și Mircea sunt construite între anii 1971-1979, în zonele Dacia și Galata anii de construcție sunt între 1978-1983 și o parte specială a zonei, Piața Alexandru, unde avem blocurile de 4 etaje, din anii 1979-1983. Mai sunt și  blocurile noi de la Bulevardul Alexandru și de la Țigarete contruite între 1988-1990, acestea din urmă fiind blocuri pe cadre.

Pentru confortul dumneavoastră, veți întâlni aici 2 licee, 10 școli, 8 gradinițe, 2 piețe agroalimentare, supermarket-urile LIDL , Kaufland și Billa, Spitalul Arcadia, Policlinica de Recuperare și Băile Purcica, toate băncile importante din Iați și mijloace de transport spre tot orașul.

Primaria Iași, care este tot mai preocupată de dezvoltarea orașului, nu uită nici de cartierele mai sus prezentate și are 2 mari proiecte de viitor, care vor mări potențialul acestor zone: pasajul suprateran rutier “Octav Băncilă”, peste cale-ferată, care va lega Dacia-Alexandru de Canta-Păcurari și reamenajarea râului Bahlui.

Şi că să încheiem, o să vă mai spunem că în Alexandru există al doilea parc ca mărime din Iași, Parcul Piața Voievozilor, perfect pentru plimbările de seară.

 

Stiri asemanatoare

Gara Iaşi
Frumoasa
Teambuilding Fidelia Casa – Alexandru