Cătălin Lupu – cel mai eficient agent imobiliar pe zona Târgu-Cucu și Podul de Fier

catalin-lupu-agent-imobiliar-iasiDe multe ori când citim anunțuri imobiliare pe Internet sau în ziare este greu să vedem și omul aflat în spatele acestuia. Câtă muncă se află în spatele promovării de oferte imobiliare, ce înseamnă profesia de agent imobiliar și cât de greu este să reziști într-o companie serioasă precum Fidelia Casa aflăm astăzi de la Cătălin Lupu, agent imobiliar pe zona de apartamente, case și terenuri din Târgu-Cucu, Podul de Fier și Moara de Vânt.

Cine este Cătălin Lupu

Are 30 de ani și lucrează la Fidelia Casa din 2012. A ajuns aici dintr-o greșeală. Cocheta atunci cu domeniul proiectelor europene și, dezamăgit, căuta să facă altceva. Prietenul lui, Sorin, devenit între timp cumnatul lui, lucra în imobiliare și i-a propus să vină în echipa Fidelia Casa. ”A fost ciudat. El m-a chemat aici iar după o lună el a plecat. Eu am rămas și astăzi”, spune, zâmbind, Cătălin. Să reziști în imobiliare nu este ușor, iar să reziști la Fidelia Casa este o performanță. ”Dacă nu mi-ar fi plăcut ceea ce fac, chiar n-aș fi rezistat. Fidelia Casa e o companie extrem de serioasă, aici chiar se muncește, avem target-uri de îndeplinit și norme riguroase de respectat”, precizează Cătălin Lupu. E mulțumit că și-a făcut treaba cum trebuie și e cel mai bun agent de pe Zona Târgu-Cucu și Podul de Fier. După aprecierea proprie, peste 80 la sută dintre tranzacțiile efectuate aici anul trecut au fost efectuate prin el. A preluat de curând și vânzarea de case și terenuri pe zona Târgu-Cucu, Podul de Fier și Moara de Vânt și vrea să facă și în acest domeniu performanță, chiar dacă strategia de vânzări este diferită față de apartamente. După trei ani de imobiliare spune că, în momentul de față, nu se vede lucrând în altă parte decât la Fidelia. Are și un pariu cu el însuși: ”E posibil să ies la pensie din imobiliare. Ori mă scot imobiliarele la pensie, ori pensionez eu imobiliarele!”.

De ce ar trebui ieșenii să apeleze la un agent profesionist

Aveți de vândut sau de cumpărat un apartament sau o casă în Iași? Cea mai bună soluție este să apelați la un agent imobiliar profesionist, este de părere Cătălin Lupu. Argumentele sunt multiple: ”Un agent are o bază de date destul de mare și cunoaște foarte bine zona sa. Dacă cineva caută în ziare sau pe Internet oferte în zona respectivă, el găsește 2-3 apartamente, în timp ce o agenție are în portofoliu 30. Agenția îi dă posibilitatea să aleagă și nu mai este obligat să vadă două-trei apartamente și să ia o decizie. În plus, după o consiliere profesionistă, un agent merge punct ochit – punct lovit, exact la oferta care îl interesează pe client. Se economisesc astfel timp și bani, pentru că, până la urmă, timpul înseamnă bani”. Un alt avantaj în a apela la un agent și, implicit la o agenție imobiliară, este siguranța tranzacției. ”Apelând la o agenție, clientul are siguranță în privința actelor. Noi verificăm actele proprietății, scoatem extrasul de carte funciară, verificăm plata facturilor la întreținere și furnizorii de utilități și ne ocupăm și de dosarul de credit dacă este cazul”, mai spune Cătălin Lupu. Clienții se împart în două categorii: cei care vor siguranță și apelează la o agenție imobiliară și cei care vor să iasă în permanență în câștig și nu înțeleg că relația cu un agent este o relație tip win-win. ”Dacă esti bine pregătit și cu cea mai bună bază de date cu oferte și acești din urmă clienți apelează la urmă tot la tine”, susține agentul Fidelia Casa.

Cele mai bune oferte sunt în portofoliul Fidelia Casa

Din experiența proprie, Cătălin Lupu declară că piața imobiliară este în creștere față de anul trecut. Apartamentele pe care anul trecut le vindea cu 45.000 euro, anul acesta le vinde cu 50.000 euro. Are avantajul că lucrează pe o zonă bună unde se caută apartamentele cu două și trei camere. Mulți cumpără aceste apartamente pentru că sunt foarte bune pentru închiriat.
Zona Târgu-Cucu și Podul de Fier este una cu mare potențial pentru cei care vor o locuință accesibilă la preț și situată în zonă centrală dar și pentru cei care vor să facă o investiție sigură. ”Apartamentele cu două camere pornesc de la 40.000 euro pentru un apartament situat la ultimul nivel și urcă până la 65.000 euro pentru apartamentele cele mai bune cum ar fi cele de la blocurile tip vilă de lângă clădirea noului Tribunal. La apartamentele de trei camere pornim de la 52.000 euro pentru o proprietate aflată la ultimul nivel și mergem până la 130.000 euro pentru un apartament de 120 mp utili într-un bloc din 2009 unde avem garaj și boxă la care se ajunge direct cu liftul”, își prezintă oferta agentul Cătălin Lupu. Casele din zona sa variază între 85.000 euro pentru o casă cu trei dormitoare, living, bucătărie și două băi în zona C. A. Rosetti și urcă la 220.000 euro pentru o vilă de lux care se pretează a fi locuintă de două familii și este situată în Moara de Vânt.

Și terenurile din zona Moara de Vânt, în apropiere de Restaurantul Little Texas sunt la mare căutare, prețurile lor variind între 65 și 90 euro pe metrul pătrat. În atenția ieșenilor sunt în ultima perioadă și casele bătrânești cu teren. Avantajul acestora este autorizația de construire deja existenta care îi ajută pe cei care vor să-și facă o casă să evite birocrația exceesivă de obținere a unei noi autorizații.
”Cei care doresc o zonă bună, cu mare potențial investițional pot alege cu încredere apartamentele din Târgu-Cucu și Podul de Fier precum și casele sau terenurile din Moara de Vânt”, încheie Cătălin Lupu.

Vezi AICI toate ofertele lui Cătălin Lupu și alege-o pe cea care ți se potrivește!