Este momentul optim să închiriați o locuință – prețurile sunt în scădere

fidelia-casa-iasi-apartamente-si-case-de-inchiriatSunteți în căutarea unei locuințe de închiriat? Acum este momentul oportun să închiriați un apartament susțin specialiștii în imobiliare care spun că prețul chiriilor a scăzut față de lunile anterioare. Acest lucru reiese și dintr-o analiză realizată de portalul de real estate imobiliare.net care a realizat o comparație între prețul chiriilor pe luna mai față de aprilie.

Care este prețul chiriilor în Iași

Conform datelor furnizate de imobiliare.net, prețul chiriilor a scăzut cu 6 procente în luna mai față de luna anterioară pentru apartamentele vechi scoase la închiriat și s-au prăbușit cu 13 la sută în cazul apartamentelor noi. Singurele care și-au păstrat prețul de închiriere sunt garsonierele. În oferta Fidelia Casa, cea mai mare agenție imobiliară din Iași, prețul chiriilor la garsoniere în Iași variază de la aproape 150 de euro pentru o locuință de 30 de metri pătrați în Tătărași sau Alexandru cel Bun și merge până la 300 de euro lunar pentru una situată în Copou. De asemenea, apartamentele cu două camere din portofoliul Fidelia Casa pornesc de la un preț de închiriere de aproximativ 200 de euro pentru cele situate în cartierele Alexandru cel Bun, Tătărași sau chiar Păcurari și urcă până la 550 de euro pentru un apartament cu două camere în Centrul Civic. Tot de la 200 de euro pornesc la închiriere și apartamentele mai mici cu trei camere situate în Dacia, Alexandru sau Galata iar prețul lunar urcă până la 600 de euro în Centrul Civic.

Sfârșitul verii va veni cu scumpiri

paula-lazar-fidelia-casaDe altfel, specialiștii de la Fidelia Casa, companie imobiliară cu o vechime de peste 12 ani în piața de real estate din Iași recomandă ca închirierele să se facă în perioada primăvară-vară pentru a putea beneficia de un preț mai decent. ”Scăderea chiriilor nu este deloc neobișnuită în această perioadă mai ales că se aproprie perioada de vară când piața închirierilor nu este una extrem de dinamică. Prețurilor vor crește însă foarte mult spre finalul verii și în luna septembrie, mai ales că este perioada când se vor face și cazările studenților, cererile de închiriere urmând să înregistreze creșteri record. Așadar, dacă doriți să găsiți un apartament de închiriat la un preț bun, este momentul să acționați în următoarele două luni”, recomandă Paula Lazăr, consilier imobiliar la divizia de închirieri apartamente și case în Iași din cadrul Fidelia Casa.