Vinzi o proprietate? Motive pentru care să lucrezi cu o agenție

Motive pentru care să lucrezi cu o agențieChiar dacă la prima vedere a vinde o proprietate nu pare un lucru foarte complicat, iar evitarea plății unui comision către o agenție imobiliară pare tentantă, în realitate, procesul de vânzare a unei proprietăți se poate dovedi mult mai complicat decât ați putea crede. Imobiliare.ro, unul dintre cele mai credibile portaluri de real estate din România face o analiză prin care arată care sunt avantajele de a lucra cu un broker profesionist atunci când doriți să vindeți casa sau apartamentul.

De ce ar trebui să lucrați cu o agenție

Primul aspect de care trebuie să țineți cont când doriți să vindeți o proprietate este stabilirea unui preț realist și adaptat la piață. O proprietate prea scumpă va sta luni sau chiar ani pe piață, iar una ieftină poate ridica semne de întrebare privind posibile vicii ascunse. Un agent profesionist are avantajul cunoașterii valorii efective a proprietății dintr-o anumită zonă. El va ști să ajusteze prețul cerut astfel încât, în urma unei negocieri, să obțineți o sumă rezonabilă. Un alt avantaj este promovarea profesionistă a proprietății dumneavoastră, brokerii imobiliari știind care sunt canalele de comunicare care să atragă mai repede clienții. De asemenea, dacă lucrați cu o agenție, câștigați timp prețios, căutarea clienților, gestionarea acestora și chiar vizionările intrând în sarcina agentului.

Oricât v-ați strădui să găsiți clienți, o agenție vă va aduce întotdeauna mai mulți potențiali cumpărători deoarece există foarte mulți doritori care apelează direct la agenție pentru a nu pierde timpul cu apartamente care nu corespund cerințelor lor.

Mai mult, dacă sunteți asistat de un agent, veți negocia mai eficient prețul de vânzare. În general, proprietarii sunt atașați emoțional de propria locuință și vor ține de preț chiar dacă sunt nerealiști. Ajutorul unui agent va fi acela de a gestiona mult mai ușor și detașat relația dintre dumneavoastră și potențialul cumpărător.

Un agent profesionist vă poate fi extrem de util privind aspectele tehnice ale vânzării. De la întocmirea dosarului cu documentele necesare vânzării și până la clauzele pe care trebuie să le cuprindă contractul de vânzare-cumpărare, toate acestea vă sunt oferite de către agenție, companiile imobiliare serioase având departamente juridice solide.

Tranzacții fără bătăi de cap prin Fidelia Casa

Dacă doriți să vindeți sau să cumpărați un apartament sau o casă în Iași, compania imobiliară Fidelia Casa este alegerea naturală. Cu o vechime de peste 13 ani, cu zeci de agenți profesioniști și cel mai bogat portofoliu de oferte imobiliare, Fidelia Casa vă garantează tranzacții rapide și fără dureri de cap. Departamentul juridic se asigură că actele proprietății dumneavoastră sunt perfect legale iar dacă potențialul cumpărător dorește să apeleze la un credit imobiliar, la Fidelia există un departament care se ocupă și de dosarele de creditare. De asemenea, Fidelia Casa investește imens în promovarea ofertelor dumneavoastră, astfel încât să vă găsiți clienți în cel mai scurt timp.