Bloc nou sau vechi? Care sunt avantajele apartamentelor vechi?

fidelia-casa-iasi-Bloc-nou-sau-vechi-Care-sunt-avantajele-apartamentelor-vechiSunteți pe punctul de a cumpăra un apartament însă nu vă puteți decide dacă să optați pentru un apartament în blocurile nou construite de dezvoltatorii imobiliari sau să alegeți un apartament în blocurile vechi? Alegerea este una dificilă cu argumente în ambele direcții. FideliaCasa, cea mai mare companie imobiliară din Iași, vă prezintă astăzi principalele atuuri ale apartamentelor vechi. Unul dintre principalii factori care pot înclina balanța în favoarea unui apartament situat într-un bloc vechi este amplasamentul acestuia. Locația este principala armă pe care o au blocurile vechi în ”războiul” cu ansamblurile rezidențiale noi. Asta în condițiile în care, de multe ori, prețurile noilor apartamente sunt comparabile cu cele finalizate înainte de 1990.

Infrastructură mai bună și suprafețe mai generoase

Pe lângă locație, un alt avantaj al blocurilor vechi este infrastructura și facilitățile disponibile. Pe lângă utilități complete, un apartament situat într-un bloc vechi este legat și la infrastructura de transport în comun și în apropierea de centre comerciale, școli, grădinițe, cabinete medicale și altele.

Un alt aspect, deloc de neglijat, este că suprafețele apartamentelor recent construite sunt din ce în ce mai mici. Rigorile privind cota de TVA și limitările la creditele Prima Casă au făcut ca dezvoltatorii să gândească soluții low cost care s-au tradus prin scăderea suprafețelor. Astfel, s-a ajuns în situația în care apartamentele vechi să aibă suprafețe cu 5 sau 10 la sută mai mari decât cele scoase acum la vânzare.

Cele mai bune oferte de apartamente noi și vechi – doar la FideliaCasa

Fie că sunteți în căutarea unui apartament nou, fie că ați optat deja pentru o zonă de apartamente vechi, cele mai bune oferte din piață le găsiți doar la FideliaCasa, cea mai mare agenție imobiliară din Iași. Cu peste 50 de agenți care au ani buni de experiență în piața de real-estate și cu peste 2200 de oferte de case și apartamente listate la vânzare, FideliaCasa vă garantează că va găsi locuința ideală pentru dumneavoastră, la un preț corect. De asemenea, tot la FideliaCasa găsiți personal calificat care să vă ofere în mod gratuit consultanță pentru a vă putea alege cel mai bun credit imobiliar și ajutor în întocmirea dosarului de creditare.