Crește apetitul pentru locuințe mai scumpe

fidelia-casa-iasi-Creste-apetitul-pentru-locuinte-mai-scumpeDacă în perioada crizei financiare principalul criteriu de selecție a unei case sau al unui apartament în Iași a fost prețul, în ultimul an lucrurile au început să se schimbe. Clienții nu mai sunt dispuși să facă compromisuri privind localizarea și suprafața locuinței, alegând să plătească mai mult pentru proprietăți mai mari și mai bine poziționate. Cel puțin așa reiese dintr-un studiu al pieței imobiliare prezentat de site-ul de real estate imobiliare.ro.

Locuințele ieftine sunt cumpărate prin Prima Casă

Dacă în anii trecuți cota celor care aveau drept principal argument de achiziție prețul se situa la 70% din numărul clienților, în 2015 cota vânzărilor pe segmentul rezidențial cu buget redus a scăzut la 50 de procente. Pe segmentul de masă, prețul locuințelor depășește rar pragul de 50.000 euro iar majoritatea achizițiilor s-au efectuat prin programul Prima Casă.

În contrapondere, în acest an a crescut mult segmentul locuințelor destinat pentru clasa medie și de lux. Astfel, peste 34% din oferta de apartamente cu două camere se situează în intervalul 50.000 – 70.000 euro, în timp ce oferta de apartamente peste 70.000 euro a crescut spre 15%. Este de menționat că pe aceste segmente de preț achiziția prin programul Prima Casă este mai mică de 50%, clienții preferând creditele imobiliare clasice sau plata integrală.

Cea mai bogată ofertă de apartamente din Iași – la FideliaCasa

Liderul de necontestat al pieței de real estate din Iași, compania FideliaCasa este alegerea naturală a celor care vor să-și găsească apartamentul dorit într-un timp scurt. Oferta FideliaCasa cuprinde în prezent aproape 2500 de case și apartamente de vânzare, fiind de departe cea mai completă din Iași. De asemenea, fiind client FideliaCasa veți beneficia în mod gratuit de consultanță pentru alegerea celui mai bun credit, ajutor în întocmirea dosarului de creditare și multe alte beneficii.