Care sunt capcanele la care trebuie să fiți atent când cumpărați o casă

fidelia-casa-ce-cauti-la-o-casa-de-vanzare-in-iasiPrețuri supraevaluate, probleme la instalații, pereți care cad, vecini înglodați în datorii, acte false – sunt doar câteva dintre problemele pe care le poate avea o proprietate și pe care nu le veți citi în nici un anunț de promovare a unui imobil. De aceea, specialiștii în imobiliare recomandă multă atenție atunci când alegeți să vă cumpărați viitoarea casă sau apartament. Aflăm de la consultanții Fidelia Casa, cea mai mare agenție imobiliară din Iași, care sunt principalele aspecte la care trebuie să avem grijă pentru a evita o posibilă capcană imobiliară.

Verificați la sânge actele

Primul pas pe care trebuie să-l faceți dacă doriți să cumpărați o casă sau un apartament în Iași este să verificați la sânge actele proprietății, mai ales că în multe cazuri proprietățile au trecut prin tranzacții succesive. Este de preferat ca de acest aspect să se ocupe un profesionist al dreptului sau o agenție imobiliară care are departament juridic specializat în acest sens. De asemenea, dacă cumpărați un apartament sau o casă nouă este bine să verificați dacă dezvoltatorul nu este implicat în litigii sau dacă nu este în insolvență. Mai mult, în cazul oricărei proprietăți trebuie verificat dacă aceasta este liberă de sarcini: trebuie verificat dacă apartamentul vizat nu este închiriat iar, dacă este, trebuiesc verificare existența clauzelor de reziliere. În continuare, este extrem de important ca imobilul să nu fie ipotecat deoarece neverificarea acestui aspect poate conduce la nulitatea actului de vânzare-cumpărare.

Atenție la posibilele capcane și vicii ascunse

Specialiștii de la Fidelia Casa să sfătuiesc să fiți atenți și la modul de împărțire al apartamentului, la suprafețele camerelor și la calitatea lucrărilor și materialelor de construcție folosite. În caz contrar, există posibilitatea să trebuiască să faceți investiții mari care să ducă prețul proprietății peste valoarea pieței. De asemenea, trebuie verificat și clasa energetică a apartamentului sau a casei. Este bine ca verificările tehnice să fie făcute împreună cu un inginer sau un consultant imobiliar care are experiență și care poate verifica dacă hidroizolațiile sunt în regulă și nu există riscul de infiltrații.

Prețul și vecinii

Un alt detaliu pe care trebuie să-l luați în calcul când alegeți o proprietate este ca prețul să fie unul corect. În acest caz, trebuie verificate tranzacțiile din zonă și anunțurile de vânzare cu apartamente sau case asemănătoare. Apelând la un consultant imobiliar specializat, veți avea garanția unui preț corect de achiziție. Mai mult, specialiștii Fidelia Casa susțin că nu trebuie neglijați nici viitorii vecini alături de care va trebui să conviețuiți. Dacă vă mutați la bloc este important să vizualizați lista cheltuielilor de întreținere pentru a vedea dacă în imobil există restanțieri. Acest aspect are o dublă importanță: pe de o parte vă poate da o idee despre cuantumul cheltuielilor lunare, pe de altă parte un bloc cu datorii mari este posibil să fie decuplat de la utilități.

Scăpați de griji cu Fidelia Casa

Consultanță juridică gratuită privind actele de proprietate, mii de oferte din care puteți face alegerea cea mai bună, sfaturi utile privind zona care vi se potrivește cel mai bine și un preț corect de achiziție sunt doar câteva dintre avantajele pe care vi le poate oferi compania imobiliară Fidelia Casa, cea mai mare agenție imobiliară din Iași. Dacă alegeți să cumpărați un apartament sau o casă prin Fidelia Casa veți beneficia de sprijin gratuit privind alegerea celui mai bun credit iar consultanți imobiliari cu mulți ani de experiență în spate vor fi permanent alături de dumneavoastră pentru a evita posibilele capcane pe care le puteți întâlni.