Paradox pe piața imobiliară: vânzătorii alungă clienții cu prețuri exagerate

fidelia-casa-iasi-vanzatorii-alunga-clientii-cu-preturi-exagerateUn absurd al pieței imobiliare recente este oglindit de către o analiză realizată de portalul de real estate imopedia.ro. Astfel, deși blocajul din anii trecuți a trecut iar cumpărătorii cu bani au apărut, piața abundă de oferte nerealiste ale proprietarilor cu așteptări exagerate. În multe cazuri, proprietarii refuză să coboare prețul chiar după luni în care nu reușesc să-și vândă casa sau apartamentul. În schimb, proprietățile scoase la vânzare la un preț corect, se vând în maxim o lună.

Cum arată piața imobiliară

Anul 2014 a fost cel mai bun an de după criză, afirmă la unison jucătorii din imobiliare iar anul 2015 continuă în aceeași notă de optimism și încredere a românilor. Cu toate acestea, unii proprietari au rămas blocați mental în trecut și refuză să accepte faptul că prețurile s-au schimbat mult iar proprietățile lor nu mai valorează banii de altă dată. De aceea, multe case sau apartamente scoase la vânzare continuă să fie mult supraevaluate. Ceea ce n-au înțeles acești proprietari este faptul că, deși piața imobiliară a crescut mult, prețurile n-au explodat ca în boom-ul imobiliar din anii 2006-2009. De asemenea, mulți proprietari au argumentul investițiilor în propriile locuințe, investiții făcute acum câțiva ani când prețul materialelor de construcție era mult mai mare decât în prezent. Iar potențialii cumpărători nu au nici un motiv să suporte investiții făcute de aceștia la un preț ridicat.

Locuințe la prețuri corecte la Fidelia Casa

ovidiu-stoian-fidelia-casa-iasi-podu-rosO altă deosebire față de perioada de boom imobiliar este că, în prezent, cel care dictează prețul este cumpărătorul și nu vânzătorul așa cum se întâmpla în anii trecuți. ”Clienții sunt mult mai atenți asupra modului în care îți cheltuie banii. Dacă înaintea crizei un apartament era vândut la câteva zile din momentul în care era scos la vânzare, acum oferta este mult mai mare iar clienții sunt mult mai cumpătați în privința cheltuielilor. Aceasta pentru că, pe fondul creșterii actuale din imobiliare, a dispărut factorul speculativ prezent în perioada de până în 2009”, susține Ovidiu Stoian, directorul Agenției Podu Roș al Fidelia Casa.

Cea mai mare agenție imobiliară din Iași garantează clienților un preț corect de achiziție, consultanții imobiliari ai Fidelia Casa fiind avocații dumneavoastră în procesul de negociere a unui imobil. De asemenea, pentru a nu cumpăra o locuință supraevaluată este bine să consultați un agent profesionist care cunoaște foarte bine zona și prețul apartamentelor scoase la vânzare acolo, putând să vă facă o analiză comparativă de piață pentru a cumpăra în cunoștință de cauză și a avea o percepție reală despre piața imobiliară. Tot la Fidelia Casa găsiți cea mai bogată ofertă de vânzare, cu mii de reprere actualizate zilnic și care răspund nevoilor oricărei categorii de clienți.