Clienții își doresc apartamente noi! Schimbare radicală pe piața imobiliară

fidelia-casa-iasi-Clienții-își-doresc-apartamente-noi-Schimbare-radicală-pe-piața-imobiliarăClienții români de imobiliare preferă în proporție extrem de mare apartamente noi, în timp ce apetența pentru apartamentele vechi a scăzut foarte mult. Tendința a fost scoasă la iveală de un studiu de piață realizat de compania de marketing și cercetare de piață ElQual pentru portalul de real estate dezvoltatorimobiliar.ro. Cifrele studiului sunt suprinzătoare și indică o puternică schimbare a tendințelor de cumpărare ale românilor.

Poate cel mai important element este interesul deosebit de scăzut pentru casele şi apartamentele vechi. Doar 2% din participanţii la studiul realizat pentru dezvoltatorimobiliar.ro şi-ar dori să achiziţioneze un astfel de imobil, faţă de 62% care au optat pentru o locuință nouă. Cifrele trebuie privite cu o oarecare prudență deoarece portalul imobilar amintit este specializat în vânzare de locuințe noi și, în mod automat, persoanele care vizitează site-ul sunt interesate de achiziția unui apartament de la dezvoltator. Cu toate acestea, se creionează o tendință din ce în ce mai puternică în favoarea apartamentelor noi.

Ce-și dorește clientul de imobiliare

Un alt aspect relevat de cercetarea de piață este faptul că apartamentele cu trei camere au devenit la fel de populare ca cele cu două camere. 48 la sută dintre respondenți spun că vor un apartament cu trei camere, aproape de numărul celor care vor să achiziționeze o locuință bicamerală. De asemenea, stimulați de creșterea economică, clienții sunt dispuși să aloce bugete mai mari pentru achiziția de locuințe. Astfel, 21 de procente dintre participanții la studiu au spus că ar fi dispuși să achiziționeze o casă între 80.000 și 100.000 euro, cu zece procente mai mult decât în luna mai 2015. De asemenea, este de menționat că programul guvernamental Prima Casă rămâne preferatul celor care vor să facă credite, aproape jumătate dintre respondenți precizând că vor apela la o asemenea formă de împrumut.

În fine, este de menționat că atunci când aleg să locuiască cu chirie, tinerii sunt dispuși la un maxim de 300 euro lunar alocați pentru un spațiu locativ.

Toate apartamentele noi din Iași pe www.fidelia-rezidential.ro

Anticipând apetența ieșenilor pentru locuințe noi, FideliaCasa, cea mai mare și mai puternică companie imobiliară cu capital privat din România, a dezvoltat un portal special destinat caselor și apartamentelor noi. Pe fidelia-rezidential.ro veți găsi într-un singur loc toate apartamentele noi din Iași, sute de modele de locuințe și zeci de dezvoltatori. De asemenea, cei peste 50 de agenți ai FideliaCasa vă vor sta la dispoziție cu toate informațiile necesare despre ansamblurile rezidențiale, despre modele de apartament și prețurile practicate. Mai mult, dacă doriți să cumpărați un apartament prin credit, departamentul de consultanță credite de la FideliaCasa vă va ajuta să întocmiți dosarul de creditare și să alegeți împrumutul care este cel mai avantajos pentru dumneavoastră. Iar toate aceste servicii sunt oferite în mod gratuit de cea mai mare agenție imobiliară din Iași, deoarece în cazul apartamentelor noi comisionul este zero.