Cum arată ”casa ideală” pentru români? Diferența față de alte popoare

fidelia-casa-iasi-Cum-arată-casa-ideală-pentru-româniRomânii sunt moderați atunci când își proiectează locuința la care visează. Pentru români, locuința ideală are trei camere și o suprafață de 75 metri pătrați, arată un studiu realizat la nivel european, citat de portalul de real estate imobiliare.ro. Spre deosebire de români, alte popoare au aspirații la case mai spațioase, cele mai mari pretenții privind spațiul locativ avându-le portughezii, care visează la case de aproximativ 211 mp, în timp ce turcii consideră că o suprafață de 164 mp le-ar fi suficientă. Cei mai apropiați de preferințele românilor sunt britanicii, a căror locuință ideală ar avea circa 80 mp.

Ce contează pentru europeni când își aleg o locuință?

Pentru aproximativ 60 la sută dintre europeni este important ca o locuință să aibă o cameră de relaxare, în timp ce 58% spun că, pe lângă casa propriu-zisă, prioritar este existența unui loc de parcare. De asemenea, peste jumătate dintre cei chestionați susțin că proximitatea unui parc sau a unei zone verzi este importantă, iar alți 50% susțin că își doresc neapărat o casă cu balcon. De asemenea, aproape 45% dintre respondenți susțin că printre criteriile de alegere a unui spațiu locativ este aproprierea de mijloacele de transport în comun. De asemenea, dacă ar fi să aleagă, europenii preferă în proporție de peste 75% casele individuale, în timp ce mai puțin de 20 de procente susțin că ar prefera un apartament în detrimentul unei case. Cu excepția camerei de relaxare, aceleași criterii sunt valabile și în cazul clienților români atunci când își aleg o locuință.

Găsiți casa ideală pentru dumneavoastră prin Fidelia Casa

Fie că vă doriți o casă individuală, o casă într-un complex rezidențial, un apartament nou sau unul într-un bloc vechi – oricare este preferința dumneavoastră, cele mai bune oferte imobiliare din Iași le găsiți doar la FideliaCasa. Cea mai mare agenție imobiliară din Moldova și una dintre cele mai puternice din România pune la dispoziția dumneavoastră peste 2300 de oferte imobiliare care să mulțumească orice client indiferent de bugetul și așteptările acestuia. Și pentru că respectăm timpul dumneavoastră, în funcție de preferințele pe care le aveți, o echipă de consilieri profesioniști vă vor consilia și vor selecta pentru vizionare doar ofertele care corespund așteptărilor dumneavoastră. De asemenea, o echipă de juriști cu mulți ani de experiență vor verifica documentele proprietății dorite pentru a fi siguri că toate actele sunt în regulă iar tranzacția va fi una legală. Iar dacă doriți să cumpărați prin credit bancar, Departamentul de Consiliere Credite de la FideliaCasa vă va ajuta să alegeți creditul cel mai avantajos și să întocmiți dosarul de creditare.